Meyve ve Sebzelerin Daha Uzun Süre Dayanması Nasıl Sağlanır?

 


Tabaklarımıza ulaşmadan bozulan meyve ve sebze miktarını azaltmanın, yüksek teknoloji ürünü kaplamalardan yol koşullarının iyileştirilmesine kadar pek çok yolu vardır.

 

Tabaklarımıza ulaşmadan bozulan meyve ve sebze miktarını azaltmanın, yüksek teknoloji ürünü kaplamalardan yol koşullarının iyileştirilmesine kadar pek çok yolu vardır. Bu, insanların bir oturuşta yiyebileceğimizden daha fazla yemek yediğimizden beri düşündükleri bir problem. Çok fazla yiyecek varsa, dayanması için nasıl saklayabiliriz?  

Ağaçta, elmaların kabuklarını korumaya yardımcı olan doğal bir balmumu vardır.

Bununla birlikte, müşteriler hem kimyasal işlemlerden hem de plastiklerden uzaklaşıyor. Klorlama, kanserojen olduğundan şüphelenilen ve içme suyuna karışabilen (meyve ve sebzelerin endüstriyel olarak işlenmesi nedeniyle) veya üründe kalabilen bileşiklerin oluşumuna yol açabilir.

 Plastik söz konusu olduğunda, çoğumuz kullandığımız miktar konusunda kendimizi suçlu hissederiz. Massachusetts Üniversitesi'nde bir gıda bilimcisi olan David McClements'e göre, "plastiğin yerini almak için büyük bir baskı" var ve meyve ve sebzeleri kimyasal işlem içermeyen başka yollar bulmak. Yeni teknolojilerin birçoğu hâlâ araştırma laboratuvarlarıyla sınırlı olsa da, diğerleri süpermarket raflarında görünmeye başlıyor veya yakında ortaya çıkacak.  

Potansiyel olarak gelecek vaat eden bir teknoloji, yenilebilir kaplamadır: meyve ve sebzeleri gıda olarak kullanılabilecek koruyucu bir malzeme filmi ile kaplamak. Modern ticari kaplamalar, Japonya, İngiltere ve başka yerlerde soya ve donyağı ile yapılan ilk deneylerden bu yana çok yol kat etti. Balmumu veya parafin bazlı kaplamalar, elma gibi mumlama meyvelerinin popüler hale geldiği 1930'larda popüler hale geldi. Elmalar ağaçtan toplandığında doğal bir mum kaplamaya sahiptir, ancak bu genellikle yıkama sırasında kaybolur. Günümüzde nemi muhafaza etmeye ve raf ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için elma, portakal, limon ve diğer meyvelerde yapay bir kaplama sıklıkla yeniden kullanılmaktadır.

 

Ürünlerin kurumasını azaltmak çok iyi olsa da iyileştirme için çok yer var. Tamamen yenilebilir kaplamalar oluşturmak için bilim adamları artık ipek fibroin (ipek böcekleri tarafından salgılanan bir protein) ve kitosan (yumuşakçaların dış kabuğundan bir şeker), kaju sakızı, balık jelatini, çemen proteini, soya proteini gibi birçok farklı maddeyle deneyler yapıyorlar. , selüloz ve alg türevleri derken liste uzayıp gidiyor.

 

Daldırma, fırçalama veya püskürtme yoluyla uygulanan bu tür kaplamalar, örneğin çilek veya domates yüzeyinde ince bir film oluşturarak gaz ve su buharı transferini azaltır, esmerleşmeyi ve aroma kaybını azaltır ve nihayetinde raf ömrünü uzatır. Tercihen, bu tür ambalajlar meyve veya sebzeyi iyice kapalı tutmalıdır, ancak çok kapalı olmamalıdır, aksi takdirde anaerobik fermantasyon (yani, örneğin elmalarınızdan elma şarabı) riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

https://bilgiarama.com/sitemap.xml

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ağaçtan Üretilen Piller!